WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-20 11:36:47' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Les mostres de l’impacte del Centaure a la Lluna.

La missió del Lunar CRater Observation ans Sensing Satellite (LCROSS), ha tingut un gran èxit en la recollida de les dades de l’impacte del coet Centaure en la superfície lunar.

En la darrera setmana, l’artefacte va impactar dins del cràter Cabeus, i els instruments del LCROSS varen captar els darrers instants de l’impacte: el flaix i els plomalls que va ejectar cap enfora i que van ser enregistrats pels instruments d’aquesta sonda.

Segons comenta l’Anthony Colaprete, principal responsable del projecte científic de la LCROSS, “L’equip esta treballant per analitzar les dades que són d’alta qualitat”.

Dins de la visió de l’espectròmetre ultraviolat/visible i del infraroig proper les dades eren certament dèbils, però va ser possible observar en detall el seu plomall.

“S’observa una indicació d’un plomall de vapor i runa”, comenta en Colaprete. “Dins dels diferents models de predicció, la brillantor observada està dins dels models de menys intensitat, això pot indicar les propietats del material que el coet Centaure va provocar”.

Les característiques de l’estructura i visibilitat del plomall de runa, afegeix nova informació sobre les concentracions i estructura del material del lloc de l’impacte.

En aquesta imatge podem observar els efectes visibles, 15 segons després de l’impacte, amb l’observació d’un plomall d’uns 6-8 quilòmetres de diàmetre.

394553main_visible-camera-i.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 28, 2010 2:21 pm

    […] 20 Octubre 2009. Les mostres de l’impacte del Centaure a la Lluna.  […]

Deixa un comentari