Llacs que desapareixen.

En aquestes fotografies podem observar les modificacions en les estructures dels llacs, que hi ha a l’hemisferi sud de Tità, un satèl·lit del planeta Saturn. El Synthetic Aperture Radar, es un instrument que viatja a bord de la sonda Cassini i que ha permès identificar als científics aquests llacs.

En la primera imatge de la part superior esquerra, obtinguda el mes de desembre de 2007, les àrees amb els contorns amb color blau, són més fosques que les àrees circumdants, indicant que els llacs poden estar omplerts d’età i metà líquid. Aquesta és la regió situada a la seva dreta, que està subratllada en color vermell.

En la part superior dreta, podem observar la regió fotografiada el mes de maig de 2009, el contrast fosc més lleuger, desapareix cap l’interior. Això pot indicar que els llacs han desaparegut. Els contorns vermells ens mostren les lleres dels llacs buits.

La imatge inferior esquerra, s’observa una regió fosca que el radar va obtenir el mes d’octubre de 2007, on els científics hi observaven els llacs més omplerts, sobretot en la part esquerra.

Els científics creuen que el líquid s’evapora dels llacs, durant el final de l’estiu de l’hemisferi sud. Aquests llacs tenen unes dimensions d’algunes desenes de quilòmetres, en les parts més amples i que encara no tenen nom.

pia12281.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently