S’observa per primera vegada Pallas en imatges d’alta resolució.

La resposta, era saber si Pallas, seria un cos com els seus asteroides germans Ceres i Vesta: un protoplaneta intacte.

“Estava molt emocionat esperant tenir les dades i no les hem tingut fins que hem pogut observar amb el Hubble amb alta resolució”, comenta en Britney E. Schmidt, membre de la universitat UCLA, quan va observar les primeres imatges en alta resolució de Pallas, del qual es pensava que podria haver estat intacte des de la seva formació, uns quants milions d’anys després del mateix origen del Sistema Solar.

“Estàvem intentant entendre no només la formació d’aquest objecte, si no del mateix Sistema solar”, comenta en Schmidt. “Pensem que aquests grans asteroides no són sant sols pedres de construcció dels planetes, sinó que també es una possibilitat d’observar la seva formació en un temps passat”, Aquesta recerca ha estat publicada recentment, el dia 9 d’octubre a la revista Science.

Pallas s’anomena en record de la deessa grega Pallas Athena i resideix dins del cinturó d’asteroides situats entre les `prbites dels planetes Mart i Júpiter. Schmidt compara la grandària d’aquest asteroide amb la superfície de l’estat d’Arizona (Estats Units). Aquest cos es molt massiu, i això l’hi proporciona una òrbita diferent de la resta d’asteroides, ja que està fortament inclinada.

studyoffirst1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 28, 2010 12:33 pm

    […] 16 Octubre 2009. S’observa per primera vegada Pallas en imatges d’alta resolució.  […]

Deixa un comentari