El Diviner observa el lloc d’impacte del LCROSS.

L’instrument Diviner del LRO va enregistrar les observacions infraroges de l’impacte del LCROSS. LRO sobrevolava el lloc de l’impacte del Centaure, 90 segons després de la seva caiguda des d’una distància aproximada de 80 quilòmetres. Diviner va obtenir observacions en les vuit orbites successives i va enregistrar una sèrie de mapes tèrmics abans i després de l’impacte, amb una freqüència de dos intervals en una hora, des d’un angle de 48 graus respecte el nadir. Des d’aquesta geometria visual, la regió enregistrada tenia unes dimensions aproximades de 300 per 700 metres.

Aquestes imatges capturades pel Diviner de l’impacte del LCROSS, ens mostren les rengleres de la superfície lunar, en un mapa tèrmic durant el dia de la regió polar sud. Aquestes dades es varen utilitzar per ajudar a seleccionar el lloc dimpacte del LCROSS, a l’interior del cràter Cabeus, una regió permanentment aombrada i per tant extremadament freda i que tindria que ser un bon refugi per dipòsits de gel d’aigua o d’altres volàtils congelats.

393052main_lcross_impact_si.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari