LA NASA afina l’òrbita d’Apophis.

Basant-se en les últimes dades, els científics de la NASA han calculat l’òrbita d’un gran asteroide. El camí més precís ens indica que hi ha una molt petita probabilitat de topar amb la Terra l’any 2036.

L’asteroide Aphopis té unes dimensions aproximades equivalents a  dues vegades i mitja un camp de futbol. Aquestes noves dades han estat calculades pels científics Steve Chesley i Paul Chodas, del Jet Propulsion Laboratory de la NASA a Pasadena. Els resultats han estats presentats a l’última reunió de la Divisió Planetària de l’American Astronomical Society, celebrada el passat dia 8 d’octubre a Puerto Rico.

“Apophis ha estat un dels cossos celestes que han tingut més interès del públic en general, des de la seva descoberta l’any 2004″, comenta en Steve Chesley. “Les actuals tècniques de computació i les noves dades disponibles, indiquen una probabilitat de trovar-se amb la Terra el dia 13 d’abril de l’any 2036, aquesta probabilitat d’impacte amb la Terra ha baixat de 1 entre 45.000, a 1 entre 1.000.000″.

La majoria de dades que han permès afinar l’òrbita d’Apophis provenen de les observacions de David Tholen i els seus col·laboradors de la Universitat de Hawaii, amb un telescopi de 2,2 metres de diàmetre situat al cim del volcà Mauna Kea.

222987main_apophis-20071114.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 21, 2010 6:21 pm

    […] 11 Octubre 2009. La NASA afina l’òrbita d’Aphofis.  […]

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

301 Moved Permanently