Un “Mano a mano” de forats negres.

Aquesta nova imatge de NGC 6240 conté noves dades en raigs X, capturades pel Chandra (mostrades en colors vermell, taronja i groc), que alhora s’han combinat amb una imatge òptica presa amb el Telescopi Espacial Hubble l’any 2008. L’any 2002 es va descobrir la presència de dos forats negres a partir de les dades del Chandra en aquesta galàxia. Els dos forats negres estan separats per uns 3.000 anys llum i es poden observar com dos brillants punts en aquesta imatge.

Els científics creuen que aquests forats negres poden setat tant a prop degut que giren en espiral, l’un entorn a l’altre, en un procés que va començar fa uns 30 milions d’anys. Es calcula que els dos forats negres es fusionaran finalment, cpnvertint-se en un de més gran, d’aquí alguns centenars de milions d’anys.

Localitzar i estudiar la fusió dels forats negres, s’està convertint en un camp actiu de la recerca en astrofísica. Des de l’any 2002, hi ha un gran interés en les observacions del Chandra i d’altres telescopis de NGC 6240.

La formació de sistemes múltiples de forats negres supermassius hauria de ser una circumstància normal a l’Univers, ja que moltes galàxies sofreixen col·lisions i que la majoria contenen forats negres supermassius. Es creu que l’existència de parelles de forats negres supermassius, podria explicar el comportament inusual observat en el desenvolupament d’alguns forats negres supermassius, com per exemple la distorsió observat en els potents “jets” que produeixen. També es creu que aquestes parelles de forats negres massius, en procés de fusionar-se puguin formar les més potents ones gravitacionals de tot l’Univers.

ngc62401.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.