El Herchel observa el cel en colors.

Podem observar una nova imatge capturada per l’Observatori Herchel, en diferents longituds d’ona. Aquest observatori infraroig, és una missió conjunta de l’Agencia Espacial Europea i la NASA, el qual pot utilitzar dos instruments alhora per observar cinc “colors” diferents d’infraroig, que evidentment no podem veure amb els nostres ulls.

Aquesta imatge ens presenta una jove regió fosca de la Via Làctia, on el material es concentra per formar noves estrelles. Amb una visió normal observaríem una regió fosca, però el Herchel pot observar el fulgor infraroig de la pols freda, que en aquest cas s’observa una mica més calenta. La visió del Herchel ens mostra aquesta regió plena d’estrelles en formació, amb el turbulent material fred.

“La visió del herchel ens mostra el feble calor d’alguns dels objectes més freds del cosmos”, comenta en Paul Goldsmith, científic d’aquest projecte i membre del Jet Propulsion Laboratory de la NASA.

Aquesta nova imatge es una combinació de la càmera i espectròmetre fotodetector de gran camp. Fent servir aquests dos instruments alhora, no cal utilitzar tant líquid refrigerant, fent que d’aquesta manera pugui durar fins a 30 anys.

La imatge codificada en colors, ens mostra en blau la pols més calenta, en vermell la més freda i en color verd la pols en una temperatura intermitja. La pols més freda la podem observar en uns filaments. En aquestes regions podem observar les estrelles més joves que brillen amb una gran intensitat.

390952main_herschel-a-20091.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.