Una brillant regió de Mercuri.

Fins ara hem aconseguit observar en tres imatges, la brillant regió que existeix en el centre d’aquesta fotografia. La primera va ser observada com un minúscul punt brillant amb imatges telescòspiques des de la Terra, per l’astrònom Ronald Dantowitz. La segona va ser obtinguda per la Càmera d’Angle Estret de la sonda MESSENGER, durant el segon pas per sobre del planeta Mercuri el passat dia 6 d’octubre de 2008. En aquell moment la regió es trobava al costat del planeta.

Ara la MESSENGER ens ha proporcionat una nova imatge, millor que l’anterior per la geometria de la llum que incideix del Sol, que ens permet observar els detalls que hi ha al seu voltant, incloent-hi unes planes llises i al seu voltant una depressió d’impacte situada en la part inferior esquerra que s’ha descobert en aquesta observació.

Sorprenentment en el centre de labrillant aurèola, hi ha una depressió irregular que podria haver-se format per processos volcànics. Les imatges en color preses per la Càmera de Gran Camp de la MESSENGER ens mostren que la depressió irregular i la brillant aurèola tenen uns colors diferents. Aquesta regió, tindrà un interès especial durant les observacions que fara la sonda durant l’any 2011.

cn0162744128m_raw.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80