Intensa formació estel·lar a NGC 6946.

Aquesta bonica imatge de la galàxia NGC 6946, ha estat obtinguda pel Subaru Observation Experience Program Team, un grup de 10 joves universitaris de diverses universitats del Japó. El Subaru Experience Program, vol donar una oportunitat als joves astrònoms per tal d’experimentar amb el Telescopi Subaru.

L’equip va treballar amb el Subaru Suprime Cam, la nit del passat 27 d’agost de 2008, per tal d’estudiar la formació estel·lar de la galàxia NGC 6946. Les observacions d’aquest equip va enregistrar aquesta esplèndida imatge, que cobreix una regió quatre vegades més gran que les imatges que fins ara s’havien enregistrat. Degut que aquesta càmera disposa d’un eficaç filtre d’hidrogen (H-alfa), que enregistra les emissions de les estrelles en formació.

Tot i que només varen disposar de 40 minuts per enregistrar aquesta imatge, identificaren fins a 1413 regions d’HII, descobrint regions amb formació estel·lar situades fins a 60.000 anys llum del centre galàctic. Unes regions que els astrònoms creien que no es podrien trobar aquest tipus de formació estel·lar. Aquest descobriment indica que la formació estel·lar, pot succeir en regions molt allunyades de la pròpia galàxia, on gairebé no són visibles les pròpies estrelles.

El mateix equip va comparar la distribució de les regións d’HII amb un mapa d’hidrogen neutre (HI) localitzat amb senyals de ràdio de 21 cm. Van observar que els “forats d’HI” estan envoltats per regions d’HII, com podem observar en aquesta figura. Aquest resultat podria indicar que la densitat local del hidrogen neutre, seria una de les condicions que provoquen la formació activa d’estrelles.

fig1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 30, 2009 6:48 pm

    […] 2 Octubre 2009. Una intensa formació estel·lar a NGC 6946.  […]

Deixa un comentari