Una imatge del SMART-1 ens mostra l’impacte del LCROSS.

L’equip de recerca del SMART-1 de l’Agencia Espacial Europea, ha mostrat una imatge que correspon al lloc d’impacte del Lunar Crater Observation ans Sensing Satellite (LCROSS) de la NASA. El LCROSS buscarà gel d’aigua com a conseqüència dels dos impactes que tindran lloc en el cràter Cabeus A, situat en el Pol Sud de la Lluna. Els impactes succeiran a les 11h 30m i 11h 34 m TU, del proper dia 9 d’octubre de 2009.

En Bjoern Grieger, científic responsable de la càmera AIMIE a bord del SMART-1, ha buscat aquesta imatge en la base da dades del SMART-1 presa fa quatre anys, on surt el cràter Cabeus A, amb les mateixes condicions de llum solar que trobarà la LCROSS.

Cabeus A és un cràter permanentment fosc, de manera que el gel podria estar portegit de la llum solar. El LCROSS enviarà la part superior del coet Centaur al cràter Cabeus A, de tal manera que la mateixa sonda pugui enregistrar els plomalls de pols i mesurar les seves propietats, abans del segon impacte a la superfície lunar. Els astrònoms també podran seguir aquest impacte, amb els telescopis situats a l’espai. El satèl·lit SMART-1 també va acabar la seva missió estavellant-se a la Lluna el dia 3 de setembre de 2006. Aquest esdeveniment es va observar amb longituds d’ona infraroges, amb telescopis terrestres.

cabeus_a2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 21, 2010 6:22 pm

    […] 1 Octubre 2009.  Una imatge del SMART-1 ens mostra l’impacte del LCROSS.  […]

Deixa un comentari