Desapareix la possible porta a un Univers paral·lel.

El darrer mes de novembre de 2008, uns astrònoms varen informar haver descobert una gran regió freda en radiació CMB, coincidint amb un buit al voltant de mil milions d’anys lum de grandària, situat en la constel·lació d’Eridani. Es tracta segurament del buit més gran del cosmos, o el forat exterior situat a l’espai segons s’anomenat. En aquests càlculs, el volum respecta a aquesta regió de l’espai, representa entre un 20 i 45 per cent menys de matèria que les regions circumdants, cosa que podria representar una estructura o evidència de l’existència d’un univers paral·lel.

Tanmateix el que fa un parell de mesos així ho semblava, actualment es creu que no és possible i que tot plegat haurà estat un error estadístic. El que era un “forat a l’espai exterior”, va que ser descobert amb l’ajut del Wilkinson Microwave Anisotropy Probe per Lawrence Rudnick de la Universitat de Minesota. El vehicle espacial WMAP va descobrir aquest enorme forat fred, mentre prenia mesures del fons de microones còsmiques, les restes de radiació deixades enrere després del Big Bang que va originar l’Univers. Aquesta gran taca freda, es va observar a la constel·lació d’Eridanus amb l’ajut del VLA.

Kendrick Smith de la Universitat de Cambridge, creu que l’interpretació de Rudnick, el qual indica que aquesta regió freda en el CMB està desprovista de matèria, és errònia. Junt amb Dragan Huterer de la Universitat de Michigan, Smith han indicat que es podria tractar d’una casualitat estadística, degut que s’han observat estrelles per davant i darrera d’aquesta mateixa regió.

Per exemple, la taca freda en el CMB i el buit observat per Rudnick amb l’ajut del VLA, podrien no coincidir al tenir diferents centres. A més, el buit localitzat per l’equip de Minesota, hauria escollit una regió de l’espai fred amb un nombre menor de galàxies amb unes lluminositats determinades.

gateway-to-parallel-univers.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari