El Kepler recerca vida a la nostra galàxia.

Hi ha tantes estrelles a la nostra galàxia, que la probabilitat d’exitència de vida complexa, com poden ser els animals o plantes, tot i ser molt rar, pugui ser d’una entre mil milions d’estrelles. Així dons, podrien haver algunes dotzenes d’estrelles amb planetes amb vida a la nostra Via Làctia. Ara mateix comencem a conèixer que hi ha més enllà del nostre Sistema Solar. Per saber més sobre aquests tipus d’estrelles, es va crear la missió Kepler de la NASA.

Actualment només coneixem un tipus de vida complexa, la nostra. D’aquesta manera, hem de localitzar les condicions similars a les nostres en qualsevol lloc de l’univers, per trobar altres formes de vida. Ingredients essencials en aquesta recepta, han d’incloure l’aigua líquida; una font d’energia com la llum solar i productes químics d’activitat volcànica i a més un subministrament de matèries importants com: el carboni, l’oxigen, hidrogen, nitrogen, per anomenar alguns. Els llocs més probables per trobar tots aquests ingredients, són els planetes rocosos com la Terra, que estiguin situats en una zona habitable de la seva estrella corresponent.

La zona habitable de qualsevol exoplaneta, es la regió on la temperatura permet l’existència d’aigua líquida en la seva superfície. Si el planeta es troba massa a prop de la seva estrella, farà massa calor com en el cas de Venus, on s’han evaporat els oceans. Massa lluny, com en el cas del planeta Mart, l’aigua es troba congelada en la seva superfície.

La missió Kepler procurarà detectar, planetes semblants a la Terra, en regions habitables durant els esdeveniments anomenats trànsits planetaris. Aquestes situacions succeeixen quan el planeta passa per davant nostre i de l’estrella on gira. L’esmorteïment de la brillantor de l’estrella ens proporciona una fugaç informació sobre el mateix planeta. Per aquest motiu el Kepler, observarà unes 100.000 estrelles com el nostre Sol, en una regió aproximada de 100 graus quadrats, semblants a la constel·lació del Gigne, durant quatre anys.

383133main_planetary_transi.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari