Aonia Terra, una regió periglacial.

En aquesta imatge d’Aonia Terra, podem distingir unes estructures regulars en forma poligonal. En el nostre planeta Terra, el gel que forma el permafrost (superfície que està permanentment congelada), pot esquerdar-se i formar patrons similars als que observem en el planeta Mart.

Tot i mantenir-se sempre per sota de zero graus, durant els canvis estacionals la superfície pateix canvis de contracció suficients, per on es produeixen aquestes fractures, semblants a les estructures d’un rusc d’abelles.

Alhora observem també uns foscos camins produïts pel vent. Aquests petits tornados formats per l’augment de la temperatura de la superfície, axtrauen la pols d’aquesta brillant regió.

En la imatge, el Sol està situat arran d’horitzó i per aquest motiu es més fàcil observar les roques disperses. Aquestes roques i demés material, es va produir durant els impactes que varen formar els cràters.

esp_013958_11701.jpe

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 21, 2010 2:12 pm

    […] 16 Setembre 2009. Aonia Terra, una regió periglacial.  […]

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.