360 graus de panoràmica celeste.

Aquesta imatge es una panoràmica de 360 graus, que cobreix l’esfera celesta sencera, mostrant-nos el paisatge  còsmic que envolta el nostre blau i petit planeta. Aquesta preciosa visió estel·lar, forma part del primer de les tres produccions en una resolució extremadament alta, presentada dins del projecte GigaGalaxy Zoom, a l’Any Internacional de l’Astronomia 2009 (IYA2009). GigaGalaxy Zoom ens presenta les eines web que permet als usuaris endinsar-se dins de la visió extraordinària de la nostra Via Làctia.

Amb això els usuaris poden observar multitud d’objectes diferents, com poden ser nebuloses policromades, explosions d’estrelles, etc. La qualitat d’aquestes imatge, es un reflex de l’esplendor del cel que hi ha en els observatoris de l’ESO a Xile, on estan situats els observatoris més importants del món.

El pla de la nostra Via Làctia, el veiem al damunt de la nostra perspectiva de la Terra. La projecció del GigaGalaxy Zoom, situa a l’espectador al davant de la nostra galàxia, amb la mateixa visió com si estigués observant-la des de l’exterior de la Via Làctia.  Des d’aquesta posició privilegiada, podem observar la nostra galàxia espiral, incloent-hi el seu disc i les seves brillants nebuloses en contrast amb la foscor del cel.

La producció d’aquesta complexa imatge, s’ha fet en col·laboració de l’ESO i el prestigiós astrofotògraf Serge Brunier i el seu company Fréderic Tapissier. La imatge disponible, es compon de gairebé 300 camps que Brunier va enregistrar quatre vegades amb un total de 1.200 fotografies.

phot-32a-09-fullres.jpg

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari