La gran ombra de Janus.

Una ample ombra es produeix en el fi anell F i l’anell A situat al seu costat, com a conseqüència del pas de Janus , una lluna de Saturn,  durant el passat equinocci del mes d’agost de 2009.

La geometria de la il·luminació ha generat durant tot el mes d’agost, l’equinocci al planeta Saturn, un joc d’ombres degut a les diferents orbites dels satèl·lits d’aquest planeta. Aquestes escenes només les podem observar pocs mesos abans i després del equinocci a Saturn, això passa un cop cada 15 anys terrestres. D’aquesta manera podem observar aquestes espectaculars ombres movent-se a través dels anells.

Janus és un satèl·lit de només 179 quilòmetres de grandària, situat en el costat no il·luminat del planeta.

Aquesta imatge, es va prendre en llum visible amb la càmera d’angle estret de la sonda Cassini, el passat dia 14 de juliol de 2009, des d’una distància de 1,6 milions de quilòmetres de Saturn. La resolució de la imatge és de 9 quilòmetres per píxel.

pia11576.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 30, 2009 1:29 pm

    […] 14 Setembre 2009. La gran ombra de Janus.  […]

Deixa un comentari