El Hubble observa amb nous ulls l’Univers.

Els astrònoms responsables del Telescopi Espacial Hubble de la NASA, han declarat que s’ha pogut rejovenir el telescopi modificant quatre dels seus sis instruments actualment operatius.

Les imatges que s’han alliberat, ens mostren nous colors més brillants, amb diferents longituds d’ona : galàxies en interacció, cúmuls estel·lars densament empaquetats, un “misteriós pilar” de la creació, o una nebulosa “papallona”. D’aquesta manera el conjunt d’instruments del Hubble, permetrà estudiar l’univers a través d’una banda més amplia de l’espectre, des de l’ultraviolat fins a l’infraroig proper.

A més, els científics podran fer observacions espectroscópiques d’objectes situats a milers de milions d’anys llum de nosaltres i d’aquesta manera investigar la teranyina còsmica de l’univers.

Els nous instruments són mol més sensibles i d’aquesta manera s’augmenta sensiblement el rendiment del Hubble.

“No podem estar més que contents, amb la qualitat de les imatges de la nova Wide Field Camera 3 (WFC3), així com de la reparada Advanced Camera for Surveys (ACS), del Cosmic Origins Spectrograph (COS) i del Space Telescope Imaging Spectrograph (STIS)”, comenta en Keith Noll, responsable de recerca del Space Telescope Science Institute de Baltimore. “Els objectius que hem seleccionat per observar la millora de capacitat del Hubble, ens mostren aquesta evidència”.

hs-2009-25-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 28, 2010 12:02 pm

    […] 13 Setembre 2009. El Hubble observa amb nous ulls l’Univers.   […]

Deixa un comentari