Es comencen a muntar les antenes ALMA europees.

Aquesta fotografia va ser feta el passat dia 18 d’agost de 2009, a una antena europea del Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA), situada a l’observatori Operations Support Facility (OSF). Aquest es un revolucionari telescopi astronòmic que junt amb les seves 66 antenes gegants de 12 i 7 metres de diàmetre, observaran l’univers en longituds d’ona mil·limètrica i submil·limètrica.

El telescopi s’està construint en una impressionant localització, el Llano de Chajnantor, a 5.000 metres d’alçada als Andes xilens.

El OSF, on s’estan muntant i provant les antenes, està situada a una alçada de 2.900 metres. L’ESO ha contractat al consorci AEM (Alcatel Alenia Space France, Alcatel Alenia Space Italy, European Industrial Engineering S.r.L., MT Aerospace), per la construcció de 25 antenes de 12 metres de diàmetre per l’ALMA, amb una opció d’incrementar aquest nombre a 32.

ALMA es una societat d’Europa, Nord Amèrica i Asia Oriental, amb la cooperació de la República de Xile.

eualmaantenna.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

The document has moved here.