El combustible de Tità.

Des de la seva descoberta per l’astrònom holandès Christiaan Huygens l’any 1665, Tità el satèl·lit més gran de Saturn, ha estat un lloc misteriós. La gran atmosfera que cobreix aquesta enigmàtica lluna, ha estat estudiada per la sonda Cassini de la NASA, la qual ha realitzat més de 60 vols al seu voltant. Un dels descobriments, podria ser molt important per futures generacions d’exploradors espacials, per tal que poguessin fer unes bones barbacoes durant el Dia del Treballador.

“L’atmosfera de Tità, es extraordinàriament rica en un assortiment de substàncies d’hidrocarburs, incloent-hi el propà, el qual s’utilitza per omplir els dipòsits de les barbacoes”, comenta en Conor Nixon, membre de l’equip d’investigadors de la sonda Cassini i també de la Universitat de Maryland. “Tità podria contenir el combustible equivalent a 150.000 milions de barbacoes, suficient per celebrar durant milers d’anys el Dia del Treball”.

El propà de Tità està format per tres carbonis alcans (un compost químic de carboni i hidrogen), que no es tòxic i més pesat que l’aire. Amb el seu baix punt d’ebullició (- 42º Centígrads ), el propà es vaporitza tant aviat surt del seu contenidor. A la Terra s’utilitza molt com a combustible, calefacció, estufes, per inflar globus aerostàtics i naturalment per les barbacoes.

383969main_cassini20090904.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari