Apollo 12 i Surveyor 3.

Quatre mesos després de l’èxit de l’Apollo 11, el mes de novembre de 1969, es va enviar a l’espai l’Apollo 12. Gairebé 40 anys més tard, la sonda Reconnaissance Orbiter, ha observar la regió de l’aterratge.

Per circumstàncies de seguretat, les primeres missions Apollo van aterrar en regions equatorials, situades en planes de lava (conegudes amb els noms de “mars” ). La NASA havia fet aterrar prèviament dos anys abans, per tal de reconèixer els llocs d’aterratge la Surveyor 3, una nau sense tripulació a l’oest d’Oceanus Procellarum.

L’Apollo va aterrar a una certa distància del lànder, llavors inactiu (el qual va estar operatiu del 20 d’abril al 3 de maig de 1967), de manera que els astronautes van poder recuperar algunes peces del Surveyor 3, per tal que els enginyers poguessin fer una correcta avaluació. El Surveyor 3 va proporcionar també unes excel·lents imatges del cràter Copernic.

Els astronautes Pete Conrad i Alan Bean, van pilotar l’Intrepid i aterrar aquest mòdul a dos cents metres de distància del Surveyor 3, el dia 14 de novembre de 1969. Durant 32 hores de permanència a la lluna, varen fer múltiples treballs a la superfície del nostre satèl·lit.

Podem observar una imatge capturada per la LPO, on estan situats el mòdul de descens Intrepid i el lànder Surveyor 3. També observem les marques dels recorreguts que varen fer els astronautes. La imatge cobreix unes dimensions d’un 824 metres d’extensió.

383351main_apollo12_label_f.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 30, 2009 6:49 pm

    […] 8 Setembre 2009. Apollo 12 i Surveyor 3.  […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80