Sembla ser que la Via Làctia no quedarà destruïda per la col·lisió amb una altre galàxia.

A mesura que els científics intenten comprendre com evolucionen les galàxies, queda oberta la pregunta de saber si les col·lisions entre galàxies que ara mateix podem observar en galàxies veïnes, també afectarà al disc de la nostra Via Làctia.

Dons bé, aquest terrible destí, sembla poc pobable segons suggereix un nou estudi.

Mentre que els astrònoms saben aquestes col·lisions han succeït en el passat, les noves simulacions informàtiques indiquen que enlloc de destruir una galàxia, aquestes col·lisions “inflen” el disc galàctic, especialment els extrems o vores d’aquestes estructures que tenen normalment les formes d’anells.

Aquest descobriment resol dos misteris alhora: el destí de la Via Làctia en companyia de les seves dues galàxies satèl·lits, el Petit i Gran Núvol de Magallanes i l’origen de les estructures que és poden observar en els extrems de les galàxies en forma de “bengales”.

La misteriosa matèria fosca, constitueix en aquest cas un paper important en aquesta recerca.

Els astrònoms creuen que totes les galàxies s’incrusten dins d’aurèoles massives i esteses de matèria fosca, i que la majoria de les grans galàxies són les interaccions de filaments de matèria fosca que formen una gegantina xarxa que cobreix tot l’univers. Les galàxies més petites flueixen al llarg dels filaments d’aquesta xarxa, estirant-se al voltant de grans galàxies com la nostra Via Làctia.

fornax-large1b1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 28, 2010 2:22 pm

    […] 4 Setembre 2009. Sembla ser que la Via Làctia no quedarà destruïda per la col·lisió amb una altre galàxia.  […]

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Moved Permanently