Un missatger estel·lar de novena magnitud ens mostra l’univers primitiu.

Les estrelles més velles, són imprescindibles per entendre l’origen de les primeres estrelles i les primeres fases de la formació de l’univers. Les observacions fetes amb el Telescopi Subaru a través del High Dispersion Spectrografh (HDA), han proporcionat dades sobre la composició química de la brillant i vella estrella BD+44 493, alhora que ens mostra la infantesa de l’univers.

Segons la teoria del Big Bang, l’univers primitiu es componia gairebé d’elements lleugers com l’hidrogen i l’heli (els elements pesats que tècnicament ens referim als “metalls” en astrofísica), la resta es varen produir més tard, durant el procés de nucleosíntesi quan es varen desenvoluàr els nuclis atòmics dins de les estrelles. Per això, la propoció de metalls en un objecte celeste (el percentatge de metalls), ens pot proporcionar una aproximació de la seva edat. Les estrelles més velles tenen percentatges de metalls més baixos, que les estrelles més joves com el nostre Sol. Degut que les seves atmosferes normalment conserven la composició química del gas que es varen originar. Les estrelles amb percentatges de baixa metal·licitat, ens proporciona informació sobre els processos que varen succeir a l’univers primitiu.

Podem observar l’estrella BD+44 493 de novena magnitud, la més brillant d’aquesta regió, que forma part d’aquesta recerca.

fig31.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari