WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-19 07:40:58' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una erosió escarpada que alimenta a les dunes.

En aquesta imatge, podem observar diferents nivells estratificats del pol nord del planeta Mart, gracies a la càmera HiRISE.

Els dipòsits estratificats del pol nord (NPLD), estan formats per aigua amb pols i capes de gel, que es suposa que ens podria donar informació sobre el clima passat del planeta Mart, de la mateixa manera que les capes de gel, ens indiquen les variacions climàtiques a la Terra. Aquestes capes de Mart, són visibles en les parets d’aquests corredors escarpats i erosionats. Podem apreciar clarament com va disminuint aquesta erosió, en la part esquerra a mesura que va descendint.

Els científics, encara estan estudiant el temps que va caldre per acumular aquestes capes, amb unes estimacions que varien dels pocs milions d’anys, fins a prop de mil milions d’anys. Tot i que no podem, situar cada capa, en la seva història, si que podem entendre com ha canviat el clima durant tot aquest període.

Les capes més altes, que són les més recents (a l’esquerra de la imatge), apareixen més brillants i en color marró (en fals color). Es creu que estan formades per una barreja de gel d’aigua i pols.

L’erosió de les capes de sorra més fosca, es descompon formant unes dunes que segueixen unes estructures lineals, que podem observar en el centre d’aquesta imatge.

psp_010344_26553.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 21, 2010 6:23 pm

    […] 28 Agost 2009. Una erosió escarpada que alimenta a les dunes.   […]

Deixa un comentari