Descobreixen les pedres per la construcció de la vida en els cometes.

Científics de la NASA han descobert glicina, un element fonamental per la construcció de la vida, en les mostres que va recollir la sonda Stardust, del cometa Wild 2.

“La glicina és un aminoàcid utilitzat pels organismes vius per fer les proteïnes. Aquesta es la primera vegada que es detecta un aminoàcid en un cometa”, comenta el Dr. Jamie Elsila, membre del Goddard Space Flight Center de la NASA. “La nostra descoberta confirma la teoria, que alguns ingredients de la vida es varen formar a l’espai i es van repartir a la Terra pels impactes de meteorits i cometes”.

Elsila es l’autor de l’article que recull aquesta recerca, publicat a Meteoritics and Planetary Science. “La descoberta de la glicina en un cometa, dóna suport a la idea que les pedres de la construcció fonamental de la vida, estan presents a l’espai i reforça l’argument que la presència de vida a l’univers sigui normal”, comenta el Dr. Carl Piclher, director de l’Astrobiology Institute de la NASA.

Les proteïnes són les molècules generadores de vida, utilitzades des des les estructures per crear els cabells, a els enzims, són els catalitzadors que acceleren o regulen les reaccions químiques. Mentre que en només 26 lletres de l’alfabet, podem construir combinacions il·limitades de paraules, la vida utilitza 20 aminoàcids per generar milions de proteïnes diferents.

361283main_sd_comet_2400x30.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 30, 2009 1:30 pm

    […] 20 Agost 2009. Descobreixen les pedres per la construcció de la vida en els cometes.   […]

Deixa un comentari