Identificant l’ocult.

En aquesta imatge solar, podem observar algunes àrees que ens mostren una major intensitat en l’ultraviolat extrem (UV), captades el dia 4 d’agost de 2009, el qual pot indicar bons punts d’origen per explicar, alguns dels mecanismes desapercebuts del Sol.

Per una banda els forats coronals foscos situats en els ñpols (en la part superior i inferior), són les fonts del camp magnètic (en color vermell) que sobresurt cap a l’espai. També intervenen en les regions del ràpid vent solar, que pot arribar a una velocitat aproximada de 800 quilòmetres per segon. El vent solar més lent i variable (en color gris) flueix en totes direccions d’altres regions del Sol, enviant les seves partícules a l’espai. Aquest vent solar, defineix l’amplada del nostre sistema solar, l’heliosfera.

La imatge també ens mostra un forat coronal en latituds més baixes. L’alta velocitat empeny les partícules solars (en color blanc), fent-les arribar en pocs dies a la Terra, per formar finalment algunes aurores. Finalment els bucles magnètics (en color groc) per damunt d’aquestes actives regions, formen uns arcs connectant diferents àrees de polaritat oposada. Les partícules calentes d’aquests bucles es tornen visibles en la llum UV.

solwind09.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari