Observat un interessant sistema triple d’asteroides.

El radar del Goldstone Solar System Radar, va enregistrar durant els dies 12 i 14 de juny de 2009, un sistema triple d’asteroides anomenat 1994 CC, que es va apropar a la Terra. L’asteroide 1994 CC es va acostar a una distància de 2,52 milions de quilòmetres el dia 10 de juny. abans d’aquest acostament, sabíem poca cosa d’aquest objecte celeste. 1994 CC és el segon objecte triple conegut d’aquesta població que s’acosta a la Terra.

La descoberta va estar feta per un equip format i dirigit per Marina Brozovic i Lance Benner, dos científics del Jet Propulsion Laboratory de Pasadena.

1994 CC consta d’un objecte central d’uns 700 metres de grandària, el qual té dues llunes més petites que giren al seu entorn. L’anàlisi preliminar suggereix que aquests dos petits satèl·lits, tenen unes dimensions d’uns 50 metres de diàmetre.

Les observacions fetes des del radar de l’Observatori d’Arecibo, dirigit per Mike Nolan, també varen detectar aquests tres objectes. De manera que aquestes observacions combinades amb les del JPL, podran determinar les propietats físiques i orbitals de 1994 CC.

El proper apropament d’aquest sistema a la Terra, succeirà l’any 2074 a una distància propera als 2,5 milions de quilòmetres.

Dels centenars d’asteroides que s’acosten a la Terra, només un 1 per cent disposen de sistemes triples.

neo-20090806-640.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Resum 2009. Gener 1, 2010 10:33 am

    […] Agost- Observat un interessant sistema triple d’asteroides. […]

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

The document has moved here.


Moved Permanently