L’ull de Tethys.

Semblant a un iris d’un ull humà, el cràter Odysseus domina l’esfera de la lluna Tethys.

El cràter Odysseus té unes dimensions de 450 quilòmetres aproximadament i forma part del petit satèl·lit de Saturn, Tethys de 1.062 quilòmetres de diàmetre. La sonda Cassini, està observant l’hemisferi nord de Tethys, en una imatge centratda a 25 graus de latitud nord i 54 graus de longitud oest. El nord està situat a dalt, amb un angle de rotació de 17 graus.

La imatge es va capturar en llum visible, amb la càmera d’angle estret de la sonda espacial Cassini, el passat dia 11 de juny de 2009. La sonda es trovaba en aquell moment a 1 milió de quilòmetres de Tethys, amb un angle de fase de 26 graus respecte al Sol, Tethys i la mateixa sonda. La resolució de la imatge, és de 6 quilòmetres per píxel.

pia11552.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 30, 2009 6:50 pm

    […] 9 Agost 2009. L’ull de Tethys.   […]

Deixa un comentari