La Via Làctia per sobre del Paranal.

La brillant Via Làctia, la podem observar per sobre de l’Observatori Europeu del Sud (ESO), en les instal·lacions del Paranal, en el desert d’Atacama a Xile. El Paranal ofereix l’observatori astronìomic terrestre més avançat, el Very Large Telescope (VLT). Ara amb la construcció de dos nous telescopis, el VLT Survey Telescope (VST) i el Visible and Infrared Survey Telescope for Astronomy (VISTA), els quals s’espera la seva primera llum entre el 2009-2010.

Aquesta imatge, ens mostra el costat de la Via Làctia que brilla i talla el cel nocturn, a través d’unes regions fosques formades per gas i pols fosca. La imatge està feta amb una càmera digital, amb una exposició de només tres minuts, on podem observar el moviment a través de la carretera. A l’esquerra un vehicle s’atura en el pàrquing.

Encara que podem observar la foscor del desert, també observem la rampa d’accés de la “Residencia”, on el personal de l’observatori i els visitants poden descansar i viatjar a les instal·lacions amb la llum d’una llanterna.

Un dels satèl·lits de la nostra Via Làctia, la podem observar per damunt de la “Residencia”; el Gran Núvol de Magallanes, situat en la part inferior dreta de la imatge.

epod-cc-rf18284_3.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 21, 2010 2:13 pm

    […] 8 Agost 2009. La Via Làctia per sobre del Paranal.   […]

Deixa un comentari