El cometa McNaught.

C/2006P1, conegut amb el nom de Cometa McNaught, va ser descobert el 7 d’agost de 2006, des de Austràlia per Robert H. McNaught, un astrònom professional de l’Observatori Astronòmic de Siding Spring, proper a Coonabarabran, Austràlia. Aquest astrònom treballa en el projecte de recerca de cometes i asteroides dels cels australs que s’apropen a la Terra, és dirigit per Steve Larson de la Universitat d’Arizona i treballa amb tres telescopis, dos a Arizona i un amb la Australian National University (Observatori de Siding Spring).

El Cometa McNaught, és un cometa no periòdic, que prové del Núvol d’Oort, on resideixen centenars de milions de cometes, instal·lats allà segurament des de l’origen del Sistema Solar.

En aquesta espectacular fotografia podem veure el que és de llarg el cometa més brillant dels últims 40 anys, amb una magnitud aparent de -6, podem observar una cua de pols i gas que cobreix una gran part de l’ocàs vespertí de l’hemisferi sud.

La fotografia esta pressa per Hannes Pieterse de Bloemfontein (Sud-àfrica) el dia 19 de gener, amb una càmera Canon 30D amb objectiu de 30mm, a focal 5,6 ISO 800, i una exposició de 30 segons.

mcnaught1.jpg

més informació a, http://assa.saao.ac.za/news/2007jan_mcnaught.html

2 Comentaris fins ara

  1. Hannes Pieterse Gener 26, 2007 2:34 pm

    Correction
    Photograph was taken from Bloemfontein, South Africa

    Not from Australia

  2. » INDEX. Abril 5, 2007 1:30 pm

    […] 21 Gener 2007. El cometa McNaught. […]

Deixa un comentari