Mosaic de l’eclipsi de Sol del 22 de juliol de 2009.

Observem una fotografia de l’eclipsi solar (en color gris i blanc), obtinguda per l’Expedició Universitària College Williams a Tianhuangping, Xina, el passat dia 22 de juliol de 2009. Aquesta imatge està superposada sobre la corona exterior del Sol, capturada pel Large Angle Spectrometric Coronagraph (LASCO) i mostrada aquí en fals color (color vermell).

El LASCO utilitza un disc per tapar el brillant Sol i la corona interior, de manera que puguem observar i estudiar la dèbil corona exterior. A més, la silueta fosca de la Lluna és va tapar informàticament amb una imatge del Extreme-ultraviolet Imaging Telescope (ETI), també en fals color (color taronja) per observar d’aprop el gas d’heli de la superfície del Sol.

L’òrbita del SOHO està situada al voltant del punt L1 Lagrange, fora de l’òrbita lunar, de manera que mai, pot observar cap eclipsi solar.

eclipse09comp11.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 29, 2009 10:06 pm

    […] 7 Agost 2009. Mosaic de l’eclipsi de Sol del 22 de juliol de 2009.   […]

Deixa un comentari