Quantes galàxies hem descobert els humans ?.

“No ho sabem”, comenta l’Ed Churchwell, professor d’astronomia, “Sabem que n’hi han moltíssimes”.

El seu nombre és segurament de centenars de milers de milions, comenta en Churchwell, en constrast dels 400.000 milions d’estrelles que hi ha en la nostra galàxia, la Via Làctia.

“Per poder-les contar caldria ser capaç d’observar fins el més llunyà de l’univers, per tal de poder observar com es van formar les galàxies. Encara no hem arribat tan lluny”, comenta en Churchwell. “Encara que segurament, algun dia hi arribarem”.

Ara com ara, podem extrapolar aquestes dades a partir d’una imatge feta pel Telescopi Espacial Hubble, durant els anys 2003 i 2004. El telescopi va apuntar durant alguns mesos una regió del cel, equivalent a una deu mil mil·lionesima part de l’univers, capturant alhora unes galàxies situades fins a unes distàncies situades a 13.000 milions d’anys llum.

En aquest camp estel·lar, poden haver fins unes 10.000 galàxies aproximadament, gràcies a la fina visió de la càmera Ultra Deep Field del Hubble.

“D’aquesta manera, sabem el nombre de galàxies que hi ha en aquella petita regió, hi ho podem multiplicar, deduint el nombre d’aquests objectes en el cel”, comenta en Churchwell. “Aquest és realment, un nombre molt gran”.

hs-2004-07-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently