La Terra des de l’espai: un Ganges que enlluerna.

En aquesta imatge del satèl·lit Envisat, podem observar el delta del Ganges, el més gran del món, situat en la regió sud de Bangla Desh i l’Índia. La plana del delta, té unes dimensions aproximades de 350 quilòmetres d’ampla, al llarg de la badia de Bengala i està format per la confluència dels rius Ganges, Brahmaputra i Meghna.

El bosc de mangles, el més gran del món anomenat Sundarbans, està situat entre la terra i l’aigua. El bosch de Sundarbans abraça les regions de Bangla Desh i l’Índia, amb un bosc considerat Patrinopmi de la Humanitat per l’Unesco. Els Sundarbans que ho podríem traduir per “boscos bonics” en bengalí, proporcionen un bon hàbitat per una nombrosa i diversa varietat d’espècies, incloent-hi el tigre de Bengala, o el cocodril d’estuari.

La contaminació i l’intrusió humana, erosiona el sòl i els nivells del mar amb el seu increment d’alçada, amenaça de submergir algunes regions d’aquests boscos aquàtics. Durant les dues últimes dècades, ja s’han enfonsat quatre illes de mangles.

bangladesh_h1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 21, 2010 6:23 pm

    […] 5 Agost 2009. La Terra des de l’espai : un Ganges que enlluerna.   […]

Deixa un comentari