Imatge d’un cràter de forat.

El cràter del centre de la imatge, conté un llarg i petit cràter de forat en el mateix centre, indentificat amb una fletxa blanca. Hi ha molts exemples de cràters múltiples de forat que s’han observat fins ara a Mercuri, en regions de força intensitat meteòrica.

A diferència dels cràters meteòrics, els cràters de forat no disposen de cap estructura al seu voltant, mostrant una àrea costeruda, sense cap material ejectat associat a colades volcàniques. Es creu que aquests cràters de forat, són una evidència d’activitat volcànica poc profunda, que en retirar-se el magma d’aquesta regió s’ha foramat el forat. Els cràters de forat, poden ajudar a entendre els processos ignis interns, quan aquests no presenten l’evidència dels processos volcànics, o ho van ser amb poca activitat.

La descoberta dels cràters múltiples de superfície de forat, augmenten el coneixement dels processos d’activitat volcànica, han propiciat una evolució geològica en l’escorça de Mercuri.

pia12149.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 30, 2009 1:31 pm

    […] 2 Agost 2009. Imatge d’un cràter de forat.   […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

The document has moved here.