La sonda New Horizon, s’acosta a Júpiter.

Encara que l’objectiu principal de la sonda espacial New Horizon és el planeta Plutó, així com el cinturó d’asteroides de Kuiper, durant el seu llarg camí disposarà d’oportunitats per fer altres estudis planetàris. En aquest cas, en la seva aproximació al planeta Júpiter.

El vehicle espacial està ara a poques setmanes de la màxima aproximació al planeta Júpiter, el més gran del Sistema Solar. A part de captura imatges que segurament seran de gran qualitat, aprofitarà l’ocasió per augmentar la seva velocitat cap a Plutó.

La New Horizon, passarà el 28 de febrer d’aquest any a “tant sols” 2,3 milions de km del centre del planeta, d’aquesta manera la gravetat de Júpiter, accelerarà la sonda cap a Plutó, donant-li una velocitat addicional de 14.500 km per hora, d’aquesta manera s’espera que si no hi ha cap entrebanc pugui arribar al seu destí l’any 2015.

En la seva aproximació a Júpiter la sonda capturarà prop de 700 imatges tant del planeta, com dels seus satèl·lits.

new-horizon1.jpg

més informació a, http://pluto.jhuapl.edu/news_center/news/011807.htm

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 5, 2007 1:24 pm

    […] 20 Gener 2007. La sonda New Horizons, s’acosta a Júpiter. […]

Deixa un comentari