WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 08:46:48' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Practicant amb “l’ull especialitzat” del Telescopi Espacial James Webb.

La NASA i el Northrop Grumman estan iniciant el muntatge de “l’ull especialitzat” del Telescopi Espacial James Webb. D’aquesta manera els enginyers encarregats del muntatge s’entrenen en l’Element Òptic del Telescopi (OTE) que serà en definitiva el seu “ull”.

Per aquest motiu s’ha construït una maqueta del OTE, el Primary Backplane Assembly (PMBA), amb els suports del mirall segmentat, per simular el moviment del telescopi una vegada estigui acabat.

L’estructura de suport del OTE esta composta de 18 segements del mirall primari. L’OTE recollirà la llum que prové de l’espai i la dirigirà als instruments científics.

El Telescopi Espacial James Webb, és el futur observatori de la propera generació astronòmica, explorant els profunds fenòmens de galàxies distants, o planetes d’estrelles properes. El Telescopi Webb, donarà segurament les claus als científics sobre la formació de l’Univers i l’evolució del nostre propi sistema solar, a partir de l’inici del Big Bang.

El Telescopi Webb necessita per tan, tanta llum com sigui possible, i per això es construirà amb 18 miralls segmentats. Els científics i enginyers del Telescopi Webb han projectat per aquest telescopi un conjunt de miralls que tindrà l’equivalent a un mirall de 6,5 metres de diàmetre.

Com el muntatge de qualsevol satèl·lit o vehicle espacial, és important que els enginyers practiquin en la maqueta del PMBA, creada per Northrop Grumman. D’aquesta manera es pot simular el maneig, instal·lació i alineació de l’estructura, com en la la maquinaria original. També serveix per trobar els possibles problemes una vegada estigui situat a l’espai.

368032main_tech_med.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

2 Comentaris fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 28, 2010 12:35 pm

    […] 25 Juliol 2009. Practicant amb “l’ull especialitzat” del Telescopi Espacial James Webb.  […]

  2. […] L’estudi de l’estructura de pols d’una galàxia serveis com una important eina de diagnòstic per la informació sobre el col·lapse de la pols i la formació estel·lar. Esperem que el telescopi que rellevarà al Hubble, el Telescopi Espacial James Webb (JSWT) podrà oferir imatges molt més nítides per l’estudi d’aquestes galàxies. […]

Deixa un comentari