WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 03:31:22' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Telescopi Fermi de la NASA investiga dotzenes de púlsars.

Utilitzant el Telescopi Espacial de raigs Gamma Fermi, els astrònoms estan observant en unes immillorables condicions, les cendres estel·lars de multitud de púlsars. Dos estudis publicats a l’edició del dia 2 de juliol de la revista Science Express, per dos equips internacionals que han analitzat els raigs gamma de dotzenes de púlsars, incloent-hi els 16 descoberts pel Fermi, el primer vehicle espacial capaç d’identificar púlsars a través de l’emissió dels raigs gamma.

Un púlsar és  nucli estel·lar que gira ràpidament i amb un enorme camp magnètic, com a conseqüència de l’explosió d’una estrella massiva. La majoria dels 1.800 púlsars catalogats es detecten per la seva emissió periòdica en senyal de ràdio. Els astrònoms creuen que aquests impulsos intensos, estan provocats pels senyals de ràdio que surten dels pols magnètics dels púlsars.

“El Telescopi Fermi, té una veritable potencia sense precedents, per descobrir i estudiar els púlsars de raigs gamma”, comenta en Paul Ray, membre del Naval Research Laboratory de Washington. “Des de la fi de la missió de l’Observatori de Raigs Gamma Compton, fa una dècada, ens seguíem preguntant sobre l’origen de les fonts de raigs gamma identificades en la nostra galàxia. Els estudis del Fermi, ens donen moltes respostes”.

El púlsar de la Vela, que gira 11 vegades per segon, és una persistent i brillant font de raigs gamma en el cel. Tanmateix els raigs gamma més energètics, són escassos i llunyans. Fins i tot el mateix Fermi Large Area Telescope, detecta tan sols un fotó de raigs gamma de Vela cada dos minuts.

365529main_fermi_pulsar_map.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 30, 2009 1:31 pm

    […] 24 Juliol 2009. El Telescopi Fermi de la NASA investiga dotzenes de púlsars.  […]

Deixa un comentari