El cràter Victòria.

El ròver explorador de la NASA Opportunity, va captar aquesta perspectiva del cràter Victòria del planeta Mart, des de “Cap Verd”, un dels promontoris que estan en el perímetre d’aquest cràter.

L’Opportunity circulava fins a Cap Verd després d’acostar-se al cràter Victòria el mes de setembre de 2006. Aquesta fotografia combina centenars d’exposicions preses per la càmera panoràmica del ròver (Pancam). La càmera va començar a prendre les imatges durant el 970é dia marcià d’estada de l’Opportunity, la sèria va quedar complerta durant  el 991é dia marcià.

La part superior de Cap Verd, està situat en el primer pla, en el centre de la imatge. A l’esquerra es troben dues badies inclinades que s’alternen amb els caps, en forma de penya-segats o promontoris que voregen tot el cràter.

Just a l’esquerra de la fotografia podem observar el Cap St. Mary amb una alçada d’uns 40 metres. Aquest es el promontori més proper a Cap Verd en el sentit de les agulles del rellotge.

El cràter Victòria te aproximadament un diàmetre de 800 metres. Recomanem la visita i descarrega de tota la imatge sencera, es realment espectacular.

pia09104.jpg

més informació a, http://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA09104

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 14, 2007 8:19 pm

    […] 19 Gener 2007. El cràter Victòria. […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Moved Permanently