ASTER i el Model d’Elevació Global Digital (GDEM).

La NASAi el Ministeri d’Economia, Comerç i Industria del Japó (METI) han compartit el projecte de l’Advanced Spaceborne Thermal Emission ans Reflection Radiometer (ASTER) o el Global Digital Elevacion Model  (GDEM), oferint les seves dades al públic el passat dia 29 de juny de 2009. El GDEM tgé la finalitat de processar i generar les dades estèreo de l’arxiu ASTER, amb 1,3 milions d’imatges òptiques, que cobreixen la superfície terrestre entre els 83 graus de latitud nord i els 83 graus de latitud sud. El GDEM produeix segments de 30 metres, amb un total de 23.000 rajoles d’un grau quadrat.

El GDEM està disponible per poder ser descarregat dins dels arxius de l’EOS NASA, o el Ground Data System del Japó.

En aquesta versió acolorida, les elevacions baixes de la superfície terrestre estan en color morat, les elevacions mitjanes en colors verd i groc i les elevacions altes en colors taronja, vermell i blanc.

l’ASTER és un dels cinc instruments que observa el nostre planeta, des del seu llançament el dia 18 de desembre de 1999, a través del satèl·lit Terra.

La cobertura espectral en una amplia resolució de l’ASTER, proporciona als científics de diferents disciplines nombrosa informació sobre la superfície i les condicions dinàmiques respecte als canvis temporals. Entre altres aplicacions: control dels volcans actius, previsions de collites en l’agricultura, determinacions morfològiques en els núvols així com les seves propietats físiques, avaluació dels pantans, controls de contaminacions tèrmiques, degradació dels esculls marins, o el mapatge de temperatures de la superfície terrestre.

pia12090.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 28, 2010 12:04 pm

    […] 19 Juliol 2009. ASTER i el Model d’Elevació Global Digital (GDEM).  […]

Deixa un comentari