Les primeres imatges del Herchel ens anuncien un brillant futur.

El telescopi espacial Herchel, ha fet les primeres observacions de proba, amb uns resultats espectaculars. Les galàxies, les regions de formació estel·lar, o les estrelles moribundes han estat alguns dels primers objectius d’aquest telescopi. Els instruments han proporcionat unes dades magnifíques en el seu primer intent, trobar aigua i carboni i mostrar-nos dotzenes de galàxies llunyanes.

Aquestes observacions ens indiquen que els instruments del Herchel, estan treballant més enllà de les expectatives. Oferint unes bones perspectives per les descobertes que esperen els astrònoms.

El passat dia 14 de juny l’intrument del Herchel, Spectral and Photometric Imaging Receiver (SPIRE), va observar per primera vegada dues galàxies en la seva primera mirada a l’Univers.

Les galàxies es van observar d’una manera intensa en diferents longituds d’ona, revelant fins i tot galàxies més llunyanes en el fons de la imatge.

Les imatges corresponien a les galàxies M-66 i M-74 en una longitud d’ona de 250 microns, la longitud més llarga fins ara capturada des d’un telescopi situat a l’espai, tot i que l’SPIRE pot anar més enllà.

L’SPIRE ha estat dissenyat per observar la formació estel·lar en la nostra galàxia, així com en les galàxies properes. També buscarà la formació estel·lar en galàxies allunyades de nosaltres.

El mirall del Herchel, és de 3,5 metres de diàmetre, gairebé quatre vegades més gran que qualsevol telescopi espacial infraroig existent fins ara. Aquestes imatges ens mostren el gran avenç qualitatiu del Herchel, preparat per estudiar objectes celestes amb llum infraroja.

spire250_m66_m74_fig1_h.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari