Mapa de la crosta de Mercuri.

Aquesta imatge s’ha presentat recentment en un artciel publicat a la revista Science sobre l’evolució de la crosta del planeta Mercuri. El mosaic superior, es una visió amb color realçat del planeta generat a partir d’imatges preses amb la càmera WAC i els seus onze filtres durant el primer i segon vol de la sonda MESSENGER, per sobre de la superfície de Mercuri. Les àrees en color blanc, són aquelles que encara no han estat observades per la sonda. La  part inferior de la imatge, és un mapa sobre diferents tipus de terreny. Aquest mosaic s’ha fet examinant les imatges del WAC en falç color (mostrat en la part superior), que ens indiquen les diferències de composició superficial, així com també imatges amb la Narrow Angle Camera (NAC), la qual ha proporcionat informació sobre la textura de la mateixa superfície.

En el mapa geològic, les àrees de color groc i més fosques i pàl·lides representen diferents regions llises. La conca Caloris, per exemple apareix completament en un pàl·lid color groc, mentre que l’àrea al seu voltant es d’un color groc més fosc, indicant d’aquesta manera que existeixen dos tipus diferents de planures en la mateixa regió. Aquest estudi d’aquest mapatge global ha indicat que aquestes planes llises cobreixen aproximadament un 40% de la superfície de Mercuri. Moltes d’aquestes grans àrees planes i llises, ens mostren l’evidència d’un origen volcànic, indicant un vulcanisme extens en la història de Mercuri. Els colors blaus suaus i foscos, indiquen àrees de la superfície amb un índex reflectant més baix i una composició diferents a les planes. Les àrees en color negre, ens mostren altres tipus de terreny. Les àrees de la crosta en ratlles no s’inclouen en aquest mapa, degut que l’angle de la llum solar durant els vols de la sonda no facilitava prendre la informació amb suficient qualitat.

pia12083.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 29, 2009 9:32 pm

    […] 14 Juliol 2009. Mapa de la crosta de Mercuri.  […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently