Unes estrelles binaries que formen un Sistema Solar.

Uns astrònoms de la Universitat de Hawaii, han localitzat un sistema binari d’estrelles que cadascuna està envoltada per un disc de pols, que pot ser el precursor d’un sistema planetari. Aquest estudi ha estat realitzar per Rita Mann i el Dr.Jonathan William, a través del Submillimeter Array a Mauna Kea.

Un sistema binari consta de dues estrelles que estan unides per un centre de gravetat comú. La majoria d’estrelles que és formen com a binàries, amb unes condicions per la vida “hospitalàries”, augmenten les probabilitats de descobrir planetes semblants a la Terra.

Aquest sistema binari anomenat 253.1536, destaca per ser el primer exemple conegut de dues estrelles visibles òpticament, cadascuna amb un disc amb prou massa com per formar un sistema planetari com el nostre.

Està situat a uns 1.300 anys llum de nosaltres, dins de la constel·lació d’Orió, una de les regions amb més densitat de noves estrelles de la nostra Via Làctia.

Un d’aquests disc, es va descobrir gràcies a una imatge presa pel Telescopi Espacial Hubble, encara que l’altra s’amaga precisament degut al mateix resplendor de l’estrella. El Hubble només ha observat l’ómbra del disc, així com la quantitat de material i la seva capacitat per la formació d’aquests planetes.

sma_hst_253-15361.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 27, 2009 2:48 pm

    […] 11 Juiol 2009. Unes estrelles binaries que formen un Sistema Solar.  […]

Deixa un comentari