Un Zamboni a Mart ?.

Aquesta imatge de la regió polar sud del planeta Mart, ens mostra una sorprenent sèrie d’anells el·líptics. Aquests podrien haver estat fets per un Zamboni de Mart, per tal d’afinar aquest gel ?. Per suposat que no !. Però la pregunta, es certament divertida.

Els casquets polars de gel de Mart, estan envoltats per una gruixuda capa de dipòsits . HiRISE i d’altres instruments han demostrat que aquests dipòsits, es componen de moltes capes de gel en pols. Imaginem-nos aquestes capes apilades, com un pastís que s’ajunten diferents ingredients. Si talléssim aquest pastís per la meitat, podrien trobar uns anells semblants entorn al seu centre. Això es, més o menys el que veiem en aquesta imatge del planeta Mart.

esp_013329_10701.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 21, 2010 6:24 pm

    […] 12 Juliol 2009. Un Zamboni a Mart?.  […]

Deixa un comentari