Primeres imatges de la LRO.

La Lunar Reconnaissance Orbiter de la NASA, ens ha enviat les primeres imatges d’ençà es va posar en orbita al voltant de la Lluna el passat dia 23 de juny. Les dues càmeres del vehicle espacial, conegudes col·lectivament amb el nom de Lunar Reconnaissance Orbiter Camera, o LROC es varen activar el passat dia 30 de juny. El bon funcionament d’aquestes càmeres, ha permès capturar imatges d’una regió lunar anomenada Mare Nubium (Mar dels Núvols).

Mentre el satèl·lit giri al voltant de la Lluna, la LROC anirà confeccionant gradualment un detallat mapa topogràfic de la superfície lunar.

“Les primeres imatges es varen capturar al llarg del terminador (la línia divisòria entre el dia i la nit), i cal dir que no teníem gaire clar com les podríem observar”, comenta en Mark Robinson, responsable principal de la LROC i membre de la Universitat Estatal d’Arizona a Tempe.

“Com a conseqüència de la foscor d’aquesta regió aombrada, s’ha intensificat la imatge, per poder observar la inhospitalària superfície. Aquesta regió, és similar a la que van explorar els astronautes de la missió Apolo 16 l’any 1972. Així dons, podem deduir que la càmera està preparada per començar la seva missió”.

365431main_nacl000000fd_top.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 28, 2010 2:23 pm

    […] 9 Juliol 2009. Primeres imatges del LRO. […]

Deixa un comentari