El Fermi ens mostra una població silenciosa de púlsars.

Una nova classe de púlsars detectats pel Telescopi Espacial de raigs Gamma Fermi, està resolent el misteri de les fonts de raigs gamma, que fins ara no s’havien identificat i que ajuden a entendre les emissions d’aquests objectes.

Aquest nou estudi fet per un equip internacional de científics, s’ha publicat el dia 2 de juliol a la revista Science Express, on es descriu el descobriment de 16 púlsars per part del Fermi, gràcies a les seves altes emissions energètiques en raigs gamma.

Un púlsar és una estrella de neutrons que gira ràpidament, aquest és el nucli dens d’una explosió en forma de supernova. La majoria dels 1.800 púlsars coneguts s’han descobert com a conseqüència de les seves emissions periòdiques de ràdio.

“Aquests són els primers púlsars observats fins ara per les emissions de raigs gamma exclusivament i fins ara n’hem detectat 16″, comenta el coautor d’aquest estudi en Robert  Johnson, professor de física de la Universitat de Califòrnia a Santa Cruz. “Es sospitava l’existència d’una població de púlsars silenciosos en senyals de ràdio, que tan sols el Fermi ha sabut localitzar i que fins ara només s’observaven en raigs X”.

“Dels 16 púlsars detectats en raigs gamma pel Fermi, 13 estan associats amb fonts de raigs gamma no identificades prèviament per l’instrument EGRET de l’Observatori de raigs gamma Compton. EGRET va localitzar gairebé 300 fonts de raigs gamma, però va ser incapaç de detectar les pulsacions en aquestes fonts, la majoria de les quals s’han identificat”, comenta en Pablo Saz Parkinson, membre del SCIPP i també autor d’aquesta recerca.

fermi_map-5501.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 28, 2010 12:35 pm

    […] 8 Juliol 2009. El VLBA localitza d’uns esclats superenergètics en un gran forat negre.  […]

Deixa un comentari