Visió futura de l’ALMA a Chajnantor.

L’Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA), és el projecte astronòmic més gran de l’actualitat. És un revolucionari telescopi astronòmic, que comprèn 66 grans antenes de 12 i 7 metres de diametre, que observaran en longituds d’ona de mil·límetre o submil·límetre.

S’està construint en un paratge extraordinari, l’altipla de Chajnantor a uns 5.000 metres d’alçada, a la serra dels Andes a Xile. Les primeres observacións científiques, estan previstes per l’any 2011.

En aquesta representació artística, podem observar l’ALMA a l’altipla de Chajnantor en la configuració de les antenes instal·lades. Cadascuna d’aquestes antenes pesa unes 100 tones i que poden estar distribuïdes en diverses posicions gràcies als vehicles transportadors construïts expressament.

 ALMA serà el telescopio més potent per observar un univers fresc, com pot ser el gas molecular,  la pols, o la radiació residual del Big Bang. Podrà estudiar el material de construcció  de les estrelles, o la radiació residual del Big Bang. Podrà estudiar el material de construcció d’estrelles, sistemes planetàris, galàxies o vida.

alma-chajnantor-scene2.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 21, 2010 2:14 pm

    […] 3 Juliol 2009. Visió futura de l’ALMA a Chajnantor.  […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

The document has moved here.