Els científics de la NASA posen llum als cràters permanentment foscos de la Lluna.

Un nou mapa topogràfic de la Lluna d’una gran resolució de la regió polar sud, proporcionarà una important informació per als possibles habitants que visquin en aquesta fosca regió del nostre satèl·lit, on hi ha cràters permanentment aombrats.

El mapa ha estat creat pels científics del Jet Propulsion Laboratory de Pasadena, recollint les dades del Deep Space Network de Goldstone i del Solar System Radar situats en el desert de Mojave a Califòrnia.

Aquest mapa ajudarà als Satèl·lit d’Observació i Detecció de Cràters Lunars (LCROSS), que està estudiant trobar un cràter permanentment fosc en el pol sud lunar.

“Des de l’origen dels temps, aquests cràters han estat invisibles per la humanitat”, comenta la Barbara Wilson, científica del Jet Propulsion Laboratory de Pasadena i directora de l’estudi. “Ara podem observar la detallada topografia d’aquests cràters que tenen uns 40 metres, amb una precisió de 5 metres per píxel”.

Els científics han observat aquesta regió sud de la Lluna amb el radiotelescopi Golstone de 70 metres de diàmetre, els senyals s’han enviat amb una potència de 500 kilowatts, a una distància de 373.046 quilòmetres. Els senyals han reflectit un terreny lunar aspre i escarpat.

Aquests científics han comparat les dades amb l’altímetre làser de la missió Kaguya de l’Agencia d’Exploració Aerospacial del Japó, i han pogut afegir les imatges del radar i poder generar aquest mapa. Aquest nou mapa proporciona un detall topogràfic sobre una regió d’uns 500 per 400 quilòmetres aproximadament.

361308main_goldstone2-20090.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 30, 2009 6:50 pm

    […] 4 Juliol 2009. Els científics de la NASA posen llum als cràters permanentment foscos de la Lluna.  […]

Deixa un comentari