El Sol protegeix sempre a la Terra dels raigs còsmics ?.

El Sol ens proporciona les condicions ideals pel creixemtna de la vida ?. De fet a la Terra, rep de forma periòdica agressions interestel·lars d’altres estrelles.

 El Sol ens protegeix dels raigs còsmics i pols que prové més enllà del sistema solar, graciès a l’heliosfera (una bombolla de vent solar que s’estén fins més enllà de Plutó).

Aquests raigsc còsmics poden danyar la capa d’ozó i la pols interestel·lar podria esmorteir la llum solar i provocar d’aquesta manera una glaciació. De manera que, quan el sistema solar passa a través d’una regió de gas i pols amb molta densitat, l’heliosfera pot fer-se més petita fins arribar a l’òrbita de la Terra.

En un article publicat a la revista Astrobiology, en David Smith, membre de la Universitat d’Arizona a Tucson i en John Scalo de la Universitat de Texas a Austin, han calculat la pressió de varies estrelles que protegeixen les “astroesferes”. Han calculat que la Terra podria estar exposada entre 1 i 10 agressions interestel·lars cada mil milions d’anys. Els planetes habitables al voltant d’una nana vermella, que representen tres de quatre estrelles, no estarien mai exposades a aquestes agressions.

Aquest estudi indica que segons comenta en David Smith, “Els planetes habitables al voltant de les nanes vermelles, es protegeixen millor de les catàstrofes del clima que la Terra”.

mg20227144700-1_3001.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 30, 2009 1:31 pm

    […] 1 Juliol 2009. El Sol protegeix sempre a la Terra dels raigs còsmics ?. […]

Deixa un comentari