Els fals color ens mostra l’evolució de Mercuri.

Aquesta imatge amb el color modificat amb major intensitat, podem observar en el centre el cràter Titian, similar a una imatge capturada i publicada a la revista Science, el passat dia 1 de maig. Aquesta imatge va estar capturada amb 11 filtres de la càmera d’alta definició WAC i que la podem comparar amb aquesta altre imatge de Mercuri per tal d’observar la diferència de contrast.

Aquesta imatge de color es poden utilitzar per entendre les diferències de la història geològica de Mercuri. El color realçat de la superfície de Titian ens mostra un color daurat, més intens que la regió circumdant, probablement d’origen volvànic. El material ejectat del cràter sens mostra en color blau i cobreix la major part de la superfície que voreja el mateix cràter. Aquest material va ser expulsat en el mateix moment de la formació del cràter.

Impactes més petits posteriors a aquest cràter, els podem observar en un color groguenc, en la regió central de la imatge. Aquest material de color groc va estar present segurament abans del mateix impacte, mostrant d’aquesta manera una cronologia de l’escorça de Mercuri, que varia segons la seva profunditat i demostrant com s’ha desenvolupat aquesta regió amb el temps.

pia12079.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 27, 2009 2:48 pm

    […] 2 Juliol 2009. El fals color ens mostra l’evolució de Mercuri.   […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

Moved Permanently