Enfonsament i barrancs polars.

En aquesta imatge podem observar la paret nord i la superfície s’aquesta depressió polar situada a l’hemisferi sud del planeta Mart.

Aquest esfondrament està format a la paret per un seguit de barrancs. Barrancs que acostumen a tenir una forta pendent, d’una estructura inicialment triangular, seguit per un canal que transporta el material de runa cap avall. Aquest esquerdat esfondrament polar, podria tenir el seu origen en els canvis estacionals de la cobertura gelada, encara que aquest origen és força incert. Els barrancs els podem observar força brillants, degut que deuen estar coberts per una capa gelada estacional.

La superfície de l’esfondrament conté un camp de dunes fosques. El vent ha transportat la sorra de la superfície del planeta vermell i la dipositat en aquesta regió on s’han format les dunes. Una part de la sorra d’aquestes dunes, també podria provenir del material caigut pels mateixos barrancs de la paret.

El brillant material situat a dintre de les dunes i la resta de superfície, és segurament d’origen estacional compost de diòxid de carboni i aigua gelada.

esp_012873_10751.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Desembre 30, 2009 1:32 pm

    […] 19 Juny 2009. Enfonsament i barrancs polars.  […]

Deixa un comentari


301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently