Eclipsi a Tità.

El vehicle espacial Cassini ha capturat aquesta imatge del satèl·lit Tità, parcialment enfosquit mentre era eclipsat pel planeta Saturn.

En la imatge podem observar el pol sud de Tità, que es troba a una quarta part del cami de la regió del terminador, en la part dreta visible del satèl·lit. Aquest satèl·lit té unes dimensions de 5.150 quilòmetres de diàmetre.

La regió enfosquida, està però il·luminada per dues fonts diferents: la llum solar que s’escampa a través dels anells del planeta i la llum solar que es refracta a través de l’atmosfera del planeta Saturn. Una visió similar, la podem recordar en l’eclipsi d’una altre lluna de Saturn, Tethys.

Per poder fer aquesta delicada observació, la càmera va necessitar 560 segons d’exposició per tal de capturar la dèbil llum de Tità. La imatge es va prendre en llum visible, amb la càmera de gran camp del vehicle espacial Cassini el passat dia 7 de maig de 2009. La imatge es va capturar des d’una distància de 667.000 quilòmetres de Tità, amb un angle de fase entre el Sol, Tità i la sonda de 58 graus. La resolució d’aquesta imatge es de 40 quilòmetres per píxel.

pia11508.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 28, 2010 12:35 pm

    […] 14 Juny 2009. Eclipsi a Tità.  […]

Deixa un comentari