Núvols a l’estiu de Tità.

Els rastrejadors de núvols que estudien l’atmosfera de Tità, la lluna més gran del planeta Saturn, creuen que els núvols d’aquest satèl·lit és formen d’una manera semblant als de la Terra, encara que d’una manera més lenta.

La previsió a Tità, és que hagi una tardor més calenta i humida del normal.

Els científics de la missió Cassini de la NASA, han estudiat l’atmosfera de Tità durant tres anys i mig ( entre el mes de juliol de 2004 i el desembre de 2007), localitzant més de 200 núvols. Han pogut observar que aquests núvols estan distribuïts al voltant dels models de circulació global que havien previst per a Tità. L’única exepció ha estat observar que els núvols són encara evidents a l’hemisferi sud, mentre la tardor s’està acostant.

“Els núvols de Tità, no es mouen amb el ritme de les estacions, tal com esperàvem”, comenta en Sebastien Rodriguez, membre de la Univesitat Diderot de Paris i de l’equip del espectròmetre visual i infraroig de la sonda Cassini. “Veiem molts núvols durant l’estiu i començaments de la tardor. Aquest estiu sembla el que podríem trobar a l’Índia a la Terra, amb uns mecanismes totalment radicals dels observats a Tità. Aquest satèl·lit ens mostra una tardor més càlida i humida del previst en els models estudiats”.

A la Terra, els períodes de temps anormalment càlids, secs del final de la tardor, succeeixen quan els sistemes de baixes pressions baixen i bloquegen l’hemisferi d’hivern. Per constrast, els científics creuen que una temperatura suau en la baixa atmosfera de Tità, podria ser la responsable d’aquest inesperat temps càlid, humit i nebulos d’aquest passat estiu.

355604main_pia12005-516anno.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2009. Febrer 28, 2010 12:04 pm

    […] 10 Juny 2009. Núvols a l’estiu de Tità.   […]

Deixa un comentari